(Assistent) Controller

Job description

MORENTZ in Waalwijk zoekt een assistent controller. Help jij ons snel groeiende en succesvolle bedrijf nog verder te professionaliseren en beter te sturen op financieel gebied?


Wij zijn een groep pioniers, op het gebied van 20 ste eeuw meubel design. Opgericht in 2006, gevestigd in een oude schoenenfabriek, bieden wij onze hard groeiende internationale klantenkring de eerste keus uit de mooiste klassiekers van de 20e-eeuwse meubelkunst.


Hospitaliteit en onmiskenbare klantenservice zit in ons DNA. We leveren onovertroffen kwaliteit. Onze klantenservice en leveringsprogramma’s zijn fameus. Ultra korte communicatielijnen en snelheid zijn de vaste ingrediënten van het huis. Wij streven ernaar om de verwachtingen van onze klanten in elke aspect van het proces te overschrijden. Dit doen we met een team van gepassioneerde specialisten die gepast advies geven over onze unieke producten. Zowel in onze showroom, beurzen als online. Tevens werken we op traditionele en ambachtelijke wijze in ons atelier aan restauratie. We beschikken over een eigen stoffeerderij en fotostudio. Ons team verwacht een hoge mate van zelfstandig en klantgericht werken. Om onze internationale expansie voort te zetten, heeft de organisatie behoefte aan versterking op de financiele afdeling.


(ASSISTENT) CONTROLLER (32-40 uren)

Wat je gaat doen

 • Je gaat zelfstandig in- en verkoopfacturen controleren, analyseren en verwerken in Exact Online.
 • Je gaat zowel de debiteuren- als crediteurenadministratie voeren en voorziet tijdig alle betrokkenen van relevante informatie.
 • Je gaat onze zeer gewaardeerde klanten en relaties telefonisch of per e-mail contacten in verband met betalingen en/of aanvullende vragen.
 • Je gaat ondersteunen bij de aangiften BTW en overige periodieke rapportages.
 • Je gaat het beheer voeren over de kantoor- en kantine-voorraad.
 • Je helpt in het optimaliseren van onze financiële processen en geeft adviezen in controle, efficiëntie trajecten, professionalisering en kostenbesparingen.
 • Je bent sterk in het opsporen en oplossen van onvolkomenheden en afwijkingen. Je signaleert daarbij vroegtijdig de risico’s.

Job requirements

Functie eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en bent thuis in Exact Online en Excel.
 • Je hebt een passie voor en ervaring met financiële administraties (bij voorkeur opgedaan bij een handels- of productie-onderneming).
 • Je bent integer, stressbestendig, gestructureerd, ordelijk, weet prioriteiten te stellen, proactief, secuur, service gericht en goed in staat cijfers te rapporteren en duiden.
 • Je denkt vooral in mogelijkheden en oplossingen en hebt een verzorgde uitstraling.
 • MORENTZ is een organisatie waar ruimte en verantwoordelijkheid hand in hand gaan met vertrouwen. Integriteit en accuraat werken zijn voor jou vanzelfsprekendheden.
 • MORENTZ is internationaal opererend. Daartoe is de Engelse taal en flexibiliteit in werkuren noodzakelijk.
 • Affiniteit met design (meubelen) is een pré. Niet noodzakelijk.


Wat we bieden

Een uitdagende financieel gedreven functie. Een rol met invloed op het succes van een ambitieus en succesvol bedrijf dat bij de absolute internationale top van haar markt behoort. Een rol met veel vrijheden dicht tegen de directie, zonder bureaucratie of afstand. Ons bedrijf is dynamisch en energiek. Je krijgt een uitdagende job. Dit binnen een inspirerende werkomgeving. We zijn gevestigd in een historische blikvanger: een voormalige schoenenfabriek uit de jaren ’30. Je werkt met enthousiaste collega’s met passie voor design meubelen. Wij bieden een marktconform salaris met aanvullende voordelen en voorwaarden. Het betreft een functie voor 32-40 uren per week. Talenten zien we graag snel starten.


Over MORENTZ

Binnen MORENTZ kennen we een open cultuur waarbij iedereen makkelijk benaderbaar is en we elkaar graag helpen. Wij zijn jong, divers, enthousiast en bovenal collegiaal. Bij ons kan je echt jezelf zijn. We beoordelen mensen op hun talenten. We werken dagelijks hard aan onze gedeelde passie: design meubilair uit de twintigste eeuw. We zijn goed voor elkaar. De gezamenlijk lunch is goed verzorgd. Onze winter- en zomerfeesten zijn fenomenaal. We groeien hard. We houden oog voor wat echt belangrijk is, onze mensen.

 

Solliciteren of meer informatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je graag solliciteren? Reageer dan via onze webpagina. Gelieve alleen te reageren als je aan bovenstaande eisen voldoet. Heb je nog vragen? Neem gerust een kijkje op onze website. Sollicitaties met de meest passende en inspirerende CV en motivatie worden in behandeling genomen. In dat geval ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een kennismaking. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.